"Ik mag zijn wie ik ben"

Just to be You

Hierbij stel ik mijzelf graag aan u voor.


Mijn naam is Elaine van den Bos en ik ben coach HSP (Hoog Sensitief Persoon) hoogbegaafdheid/creatieve/begaafdheid/

meerbegaafdheid/beelddenken.De opleiding tot gecertificeerd coach heb ik gevolgd bij de Academie voor Counselling en Coaching in Maastricht.


De opleiding tot gecertificeerd Regenesis Healer Practioner heb ik bij de Quantum-Academy gevolgd.


Mensen helpen in hun talenten te (her)ontdekken of verder te ontwikkelen, zich goed over zichzelf te laten voelen maar ook het voor de zwakkere in de maatschappij op te nemen heeft altijd als een rode draad door mijn leven gelopen.

Zo heb ik jaren lang als vrijwillger gewerkt bij een telefonische hulpdienst waar ik veel geleerd heb over mensen en wat hen beweegt.

Ik heb gewerkt bij Slachtofferhulp en Vluchtelingenwerk, telkens op de Juridische Afdeling. Bij Slachtofferhulp heb ik de Module Basistraining Juridisch Hulpverlener Slachtofferhulp met goed gevolg doorlopen.
Ik heb me altijd erg betrokken gevoeld bij mensen in een kwetsbare positie.
En voel dit nog steeds.

Als HSP zelf en moeder van een (hoog)sensitieve, creatief begaafde, en beelddenkende zoon weet ik als geen ander wat de valkuilen zijn waar een HSP mee te maken kan krijgen. Met acceptatie van mijzelf en niet hoe de omgeving bereid is mij te accepteren begon voor mij de weg naar een fijner en harmonieuzer leven.
Accepteren dat wij als HSP niet altijd evenveel energie hebben is vaak lastig "Dit moet echt vandaag, het kan echt niet wachten"
is een gedachte waar velen van ons zich maar moeilijk los van kunnen maken.

Grenzen aangeven is vaak voor een HSP nog lastiger.

Doordat wij het vaak anderen naar de zin willen maken en ons zelf daarbij maar al te vaak wegcijferen wordt onze energie letterlijk weggezogen. En dat heeft weerslag op lichaam en geest, veel HSP'ers komen hierdoor in een burn-out terecht.

Dat kan anders door goed naar jezelf en je lichaam te luisteren en je energie beter te verdelen.

Voor een HSP-er geldt "ROR" Rust, Orde en Regelmaat.
Goede Zorg begint bij de Zorg voor uzelf!