"Ik mag zijn wie ik ben"

Just to be You

Healing wordt vooral gebruikt in de spirituele wereld en dan in de betekenis van het helen van een verstoorde balans tussen lichaam en geest.


Bij spirituele healing ga je uit van de universele levensenergie. Alles bestaat uit energie en alles is met elkaar verbonden.

Als er verstoringen ontstaan in het doorstromen,doorgeven of ontvangen van die energie, dan kunnen er psychische klachten ontstaan die uiteindelijk ook weer kunnen leiden tot lichamelijke klachten.

Iemand die hoogsensitief is mist een filter in het informatieverwerkingssysteem in de hersenen.
Zonder dit filter komt alles wat je ziet, hoort, ruikt en ervaart even hard binnen en wordt het op hetzelfde niveau door de hersenen verwerkt. De hersenen maken dus geen onderscheid tussen belangrijke en minder belangrijke prikkels, terwijl bij iemand die niet hoogsensitief is de informatie wel gefilterd wordt voordat het door de hersenen verwerkt wordt.
Een hoogsensitief persoon heeft het vermogen om veel informatie uit de omgeving te halen en deze diep te verwerken. Het is waarschijnlijk goed voor te stellen dat op het moment dat u als HSP een gesprek aangaat met een coach het hoofd overvol zit met allerlei informatie die u al eerder op diverse plaatsen heeft opgepikt en u misschien niet eens goed kunt aangeven waar zich voor u de grootste problemen bevinden in uw hoogsensitiviteit.

Een hoofdhealing voor aanvang van de coachsessie kan helpen om het hoofd "leeg" te maken zodat het gesprek vanuit het
authentieke gevoel, vanuit het hart kan plaatsvinden en niet vanuit het verstand, het hoofd wat niet authentiek is voor een HSP. Bij een hoofdhealing worden blokkades opgeheven en chakra's in balans gebracht zodat de energie weer vrij kan stromen en er weer vanuit gevoel gehandeld kan worden in plaats vanuit het verstand wat niet past bij het karaker van een HSP.

Tijdens een healing kunnen er veel emoties loskomen, immers er worden blokkades opgeheven daar waar u misschien allang niet meer geweest bent, het gevoel, in het hart.

Het is heel normaal om tijdens of na een healing bijvoorbeeld een flinke huilbui te krijgen, daar hoeft u zich beslist niet voor te schamen, het hoort erbij en mag er zijn.